Batteri

Batteri

I din TRACKme enhet sitter det ett s.k. LiPO batteri, vilket är en typ motsvarande b.la mobiltelefoner och liknande utrustning.

Det har en normal spänning på 3,7 Volt, och är alltså vid full laddning på ca 3,7-4,0 Volt om batteriet mår bra. Helt urladdat, med risk att din enhet slutar fungera är batteriet när det når under 3,2 Volt.

TRACKme har i normalfallet en batteritid utan yttre laddning på 1 till 3 månader, möjligen längre vid gynnsamma förhållanden. Tänk dock på att ju längre den varit utan laddning, ju mindre resurser finns kvar för spårning.

Givetvis påverkas detta av yttre förhållanden så som låg temperatur eller dålig signal till GSM mast osv, som kan göra att batteriet varar kortare tid.

Batteriet har en normal livslängd på ca 5+ år, efter det sjunker batteritiden märkbart och du bör överväga att byta ut ditt batteri.

Batteribyte

Ett nytt batteri kan beställas från TRACKme, och byts ut med enkla verktyg, utan krav på speciell kunskap.

Ladda ner manual för batteribyte

Vinterförvaring / Långtidsförvaring

Tyvärr kommer i de flesta fall din TRACKme inte att klara hela vintern utan yttre laddning. För att ha full säkerhet och spårbarhet under hela vintern, finns det ett par alternativ att välja.

Du kan antingen välja att ha ditt fordons batteri inkopplat och underhållsladda det med jämna mellanrum. Din TRACKme  har en spänningsvakt som kan varna när det är dags, och då ditt fordons batteri faller under inställd spänning.

Du kan också välja att koppla ur fordonets batteri och låta TRACKme fungera utan laddning i upp till 3 månader. Tänk då på att stänga av larmet för batterivarning, annars tar det interna batteriet snabbt slut i din TRACKme då den skickar upprepade varningar. Kontakta gärna TRACKme Support för hjälp med detta.